Nordic Stänger

från

1 995 kr/m

Räcke med stående stänger

Ett räcke med stående stänger ger ett tidlöst men även ett modernt, snyggt och stilfullt intryck. När du väljer våra räcken med galvade stolpar så får du dessutom ett prisvärt räcke som håller i många år. Räcken med stående stänger har även dessa minimal påverkan på utsikten.

Stolpar

Standardstolparna till våra räcken med stående stänger är tillverkade i fyrkantsprofil 40×40 och du kan välja på fot för golvmontage eller med fäste för sidomontage. Stolpar och stolpfästen är varmgalvade / varmförzinkade för att stå emot våra tuffa förhållanden. Som tillval kan du även välja att få stolpar, fyllningar och fästen lackerade i en valfri kulör. När vi lackerar utgår vi från våra galvade stolpar och fästen för att få bästa möjliga hållbarhet.

Fyllningar med stående stänger

Vi erbjuder två olika modeller på räcke med stående stänger. Den ena modellen består av fyllningar med 12 mm fyrkantsprofiler som du som kund själv monterar samman mellan en övre och undre profil. Fyllningar är 1 200 mm breda men kan kapas på bredden för att anpassas efter dina mått. Den andra modellen är tillverkad av stående 10 mm runstänger som svetsas mellan plattjärn, dessa fyllningar är 1 080 mm breda.

Handledare

Till våra räcken med galvade stolpar ingår handledare / överliggare i Sibirisk Lärk i priset. Som tillval till våra stolpar i 40×40 profil kan du även välja galvad handledare. Har du önskemål om handledare i något annat träslag hör av dig till oss.

Pris

Pris för räcke med stående stänger och toppmonterade varmgalvade stolpar i 40×40 profil med fyllningar i fyrkantsprofil och handledare i sibirisk lärk är 1 995 kronor per meter. Priset är baserat på ett toppmonterat räcke på 20 m med 17 st stolpar varav 2 st 90 graders hörnstolpar och 2 st ändstolpar samt 16 st fyllningar i byggsats med en bredd på 1 200 mm.

Pris för räcke med svetsade fyllningar är 2 495 kronor per meter. Priset är baserat på ett toppmonterat räcke på 20 m med 19 st stolpar varav 2 st 90 graders hörnstolpar och 2 st ändstolpar samt 18 st svetsade fyllningar med en bredd på 1080 mm.

Kostnaden för ditt räcke kan bli både högre och lägre beroende på hur det ser ut hos dig.

Om du skickar en enkel skiss till oss så tar vi fram en offert baserad på denna och mailar tillbaka till dig.

Leveranstid

Normal leveranstid för räcke med stående stänger beror på vilken modell du vill ha. På räcke med stående stänger som du själv monterar ihop är det 2 – 4 veckors leveranstid från godkänd order. På räcke med svetsade fyllningar är det 6 – 8 veckors leveranstid från godkänd order.

Räcken med stående stänger är inte klättringsbara och kan monteras där det är hög fallhöjd. På Boverkets hemsida hittar du rekommendationer i foldern Bygg Barnsäkert.

Nordic Railings räcken med stående stänger levereras i en komplett leverans med allt du behöver för att montera på en altan av trä. Vill du ha en offert, hjälp eller råd och tips för att välja räcke kontakta oss.