Hoppa till innehåll

Nordic Glas

från

2 495 kr/m

Glasräcke

Ett glasräcke är det självklara valet för de allra flesta och räcken med glas ger ett modernt, snyggt och stilfullt intryck. När du väljer vårt glasräcke med galvade stolpar så får du dessutom ett prisvärt räcke som har minimal påverkan på utsikten.

Stolpar

Standardstolparna till våra glasräcken är utförda så att de nedre klämfästena kan monteras med säkerhetsbricka. Stolparna finns i två olika modeller en fyrkantig i 40×40 och en i 40×10 profil. Bägge modellerna går att få med fot för golvmontage eller med fäste för sidomontage. Stolpar och stolpfästen är varmgalvade / varmförzinkade för att stå emot våra tuffa förhållanden. Som tillval kan du även välja att få stolpar och fästen lackerade i en valfri kulör. När vi lackerar utgår vi från våra galvade stolpar och fästen för att få bästa möjliga hållbarhet.

Handledare

Till våra glasräcke med varmgalvade stolpar ingår tryckimpregnerad handledare / överliggare i priset som tillval kan du även få handledare i lärk eller i ek. Till våra stolpar i 40×40 profil kan du som tillval även välja galvad handledare. Har du önskemål om handledare i något annat träslag hör av dig till oss.

Pris

Priset för glasräcke med varmgalvade stolpar i 40×10 profil är 2 495 kronor per meter. Priset är baserat på 20 m toppmonterat glasräcke med 17 st stolpar varav 2 st 90 graders hörnstolpar och 2 st ändstolpar, tryckimpregnerad handledare / överliggare samt 16 st laminerade 8,76 mm glas som måttanpassas för dig. Till varje glas ingår 4 st klämfästen.

Kostnaden för ditt räcke kan bli både högre och lägre beroende på hur det ser ut hos dig.

Om du skickar en enkel skiss till oss så tar vi fram en offert baserad på denna och mailar tillbaka till dig.

Leveranstid

Normal leveranstid för glasräcke med galvade stolpar är cirka 3 veckor från godkänd order.

För att undvika missförstånd och mätfel så kan vi om ni vill leverera stolpar, handledare, klämfästen mm. i en första leverans. När ni monterat yttersta stolparna på respektive sträcka skickar ni oss måtten mellan dessa, så tillverkar vi måttanpassade glas och skickar dessa direkt från fabrik till Er.

Glasräcke med stolpar i rostfritt stål

Glasräcke med rostfria stolpar hör till de vanligaste räckena på marknaden. Nordic Glas med rostfria stolpar kan du få med topp eller sidomonterade stolpar för montage både inom och utomhus. Du kan välja på stolpar i borstat eller högglanspolerat rostfritt stål och du har möjlighet att få ditt räcke levererat med eller utan handledare.

Prisexempel – 20 meter räcke med 17 st topp/golvmonterade stolpar varav 2 st hörnstolpar, 2 st ändstolpar, 9 st mellanstolpar och handledare i borstat rostfritt stål samt 16 st måttanpassade laminerade 8,76 mm glas för montering utomhus ligger på 2 995 kronor per meter.

Stolplösa räcken

Nordic Glas kan du även få utan stolpar så kallat stolplöst glasräcke.

Prisexempel – 20 m stolplöst räcke med golvmonterad aluminiumskena, kantskydd till glasen i aluminiumprofil och 2 st 90 graders hörn samt härdade och laminerade 12,76 mm glas ligger på 4 595 kronor per meter.

Glasräcken är inte klättringsbara och glasräcken med laminerade glas får monteras där det är hög fallhöjd. På Boverkets hemsida hittar du rekommendationer i foldern Bygg Barnsäkert.

Nordic Railings glasräcken levereras i en komplett leverans med allt du behöver för att montera på en altan av trä. Vill du ha en offert, hjälp eller råd och tips för att välja räcke kontakta oss.