Hoppa till innehåll

Glasräcke

från

2 495 kr/m

Glasräcke

Ett glasräcke är det självklara valet för de allra flesta och ett glasräcke ger ett modernt, snyggt och stilfullt intryck. Väljer du ett glasräcke med galvade stolpar från oss så får du dessutom ett prisvärt räcke som har minimal påverkan på utsikten. Med varmgalvade stolpar får du även ett räcke med minimalt underhåll.

Stolpar

Stolparna till våra glasräcken är utförda så att de nedre klämfästena monteras tillsammans med en säkerhetsbricka som glasen vilar på. Detta innebär att glasen inte kan glida och falla ner.

Stolparna finns i två olika modeller en i 40×40 profil och en i 40×10 profil. Bägge modellerna går att få med fot för golvmontage eller med fäste för sidomontage. 

Stolpar och stolpfästen är varmgalvade / varmförzinkade detta innebär att de står emot tuffa förhållanden i kustnära miljöer.

Som tillval kan du även välja att få stolpar och fästen lackerade i en valfri kulör. När vi lackerar utgår vi från våra galvade stolpar och fästen för att få bästa möjliga hållbarhet.

Handledare till glasräcke

Till våra räcken med varmgalvade stolpar ingår tryckimpregnerad handledare / överliggare i priset som tillval kan du även få handledare i lärk eller ek. Till våra stolpar i 40×40 profil kan du som tillval även välja galvad handledare. Har du önskemål om handledare i något annat träslag hör av dig till oss.

Pris

Priset för glasräcke med varmgalvade stolpar i 40×10 profil är 2 495 kronor per meter. Priset är baserat på 20 m toppmonterat glasräcke med 17 st stolpar varav 2 st 90 graders hörnstolpar och 2 st ändstolpar, tryckimpregnerad handledare / överliggare samt 16 st laminerade 8,76 mm glas som måttanpassas för dig. Till varje glas ingår 4 st klämfästen, de nedre klämfästena levererar vi med säkerhetsbricka som glasen vilar på.

Kostnaden för ditt räcke kan bli både högre och lägre beroende på hur det ser ut hos dig.

Om du skickar en enkel skiss till oss så tar vi fram en offert baserad på denna och mailar tillbaka till dig.

Leveranstid glasräcke

Normal leveranstid för glasräcke med galvade stolpar är cirka 3 veckor från godkänd order.

För att undvika missförstånd och mätfel så kan vi om ni vill leverera stolpar, handledare, klämfästen med mera i en första leverans. När ni monterat yttersta stolparna på respektive sträcka skickar ni oss måtten mellan dessa, så tillverkar vi måttanpassade glas och skickar dessa direkt från fabrik till Er.

Glasräcke med rostfria stolpar

Glasräcke med rostfria stolpar är bland de vanligaste valen av räcke på marknaden. Nordic Glas med rostfria stolpar kan du få med fot för golv/toppmontage eller fäste för sidomontage. Glasräcken med rostfria stolpar finns i utförande för montage både inom och utomhus. Du kan välja på stolpar i borstat eller högglanspolerat rostfritt stål och du har möjlighet att få ditt räcke levererat med eller utan handledare.

Prisexempel – 20 meter glasräcke med 17 st topp/golvmonterade stolpar varav 2 st hörnstolpar, 2 st ändstolpar, 13 st mellanstolpar och handledare i borstat rostfritt stål samt 16 st måttanpassade laminerade 8,76 mm klara glas för montering utomhus ligger på 2 995 kronor per meter.

Stolpfritt glasräcke

Priset för ett stolpfritt golvmonterat glasräcke är 4 245 kronor per meter, baserat på 20 m golvmonterat stolpfritt glasräcke med 2 st fördiga 90 graders hörn. I priset ingår skenor, färdiga hörn, täcklock till ändar och måttanpassade härdade och laminerade klara 12,76 mm glas för en räckeshöjd om 1 100 mm. I priset ingår även kantskydd i anodiserad borstad aluminium för att skydda glasen mot t.ex. slag och stötar.

Kostnaden för ditt stolpfria glasräcke kan bli både högre och lägre beroende på hur det ser ut hos dig.

Priset på ditt stolpfria glasräcke kan du räkna ut här.

Glasräcken är inte klättringsbara och glasräcken med laminerade glas får monteras där det är hög fallhöjd. På Boverkets hemsida hittar du rekommendationer i foldern Bygg Barnsäkert.

Nordic Railings glasräcken levereras i en komplett leverans med allt du behöver för att montera på en altan av trä. Vill du ha en offert, hjälp eller råd och tips för att välja räcke kontakta oss.